tiistai 12. tammikuuta 2010

Tuoretta painomustetta

Perjantaina ilmestyvän Särön 3/2009 teema on Kritiikkiä ja neroutta. Se näyttää tältä (hieno!) ja on taatusti mielenkiintoinen: asiaa mm. savantismista, hulluudesta ja musiikin vaikutuksista aivotoimintaan. Särössä on ensi kertaa myös värillisiä sivuja. Ja se minun vaatimaton panokseni siellä ihan lopussa.

Särön sisältöön voi tutustua tarkemmin täällä. Ja lehden irtonumeronhan voi tilata postimaksutta kotiin. Jibii!

15 kommenttia:

erikeeper kirjoitti...

No onpa tosiaan hiano kansi!
Ja tilattu on! Odottelen vaan että postisetä tai postitäti saa työnnettyä ne keltaiset kärrynsä meidänkin postilaatikolle. Lunta on sen verran että kolmas kola on menossa...

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Eikö olekin vaan hiano! On se vaan hianoa olla noin hianojen kansien välissä.

Kiva kun tilasit lehden. Se postisetä tai -täti työntää ne kärrynsä niiden lumikinoksien yli ali tai läpi todennäköisesti maanantaina tai tiistaina mutta jos oikein onnekkaita ollaan on lehti tilaajilla jo perjantaina.

isopeikko kirjoitti...

Peikko on vaikuttunut. Se menee ja etsimään tuollaisen lehden jostakin.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Kivaa, Peikko. Jos vaikka sieltä Peikkometsän kirjastosta?

Hirlii kirjoitti...

Onpa hieno kansi ja musiikin vaikutuksista tuli just televisiossakin, se kiinnostaa kovasti, ja runot, ne etenkin. Pitää hommata käpäliin tuo lehty.

Olli-Pekka Uusitalo kirjoitti...

Minäkin jo ehdin tilata. Mielenkiinnolla odottelen, mitä tuleman pitää.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Mikäköhän ohjelma se oli Hirlii, muistatko?

Jes, Oopee, pienjulkaisuja on kiva tukea ja lukea.

Hirlii kirjoitti...

Voih! Yritin hakea. Stingin aivoja siinä tutkittiin,siis aivoista oli kyse. Etsin, ja jos löydän kerron kyllä. Suomessakin tätä musiikkitutkimusta on tehty, muunmuassa Jyväskylässä, löydät sen kyllä varmaan guugeloimalla.

Tuo mainitsemani "aivo-ohjelma" oli made in USA, enkä siihen aina kovin luota, mutta se oli tehty kovin mielenkiintoisella tavalla.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Stingin aivoja - ohhoh! Joo, täytyy kuukeloida.

Mielenkiintoista olisi lukea myös vasta suomennettu Oliver Sacksin Musicophilia (suomentaja Seija Kerttula kirjoittaa Särössä).

erikeeper kirjoitti...

Mä olin kärsimätön ja kävin Akateemisesta etsimässä tuota uutta Säröä.. Vesiperä! Toivottavasti postitäti pääsee meille ensi viikon alussa.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Voi harmi, mulle tuli jo perjantaina, mutta tiedän, että kaikkia ei ehditty lähettää samalla kertaa, joten loput on tulossa maanantaina tai vihoviimestään tiistaina.

erikeeper kirjoitti...

Postitäti pääsi kuin pääsikin perille raskaan kuormansa kanssa.

Luin tekstisi myös ja miellyin sen maailmaan joka tuntui olevan mukavasti hieman vinksallaan. Palaan aiheeseen vielä kunhan lueskelen sitä uudelleen.

Vilkaisin nopeasti Särön muutakin sisältöä. On rennompi ja helpommin lähestyttävä ainakin kuin esim Parnasso. Jota en ole kyllä vuosikausiin edes selannut.

Mutta hyvältä ja kiintoisalta vaikuttaa!

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Hauska kuulla että Särön sisältö oli miellyttävästi vinksallaan:-)

Särö ei ole onneksi vielä niin etabloitunut kuin joku Parnasso. Hohhoijaa. Saan näppylöitä jo pelkästä Parnasso-nimestä. Eipä tule kovin usein Parnassoja luettua, en oikein jaksa olla niin vakavan kyldyrelli.

isopeikko kirjoitti...

Peikko ja on löytänyt tuon kirjan.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Hienoa, Peikko on varmaan löytänyt sen jostain kivenkolosta.