perjantai 22. tammikuuta 2010

Saa luvan

Pitää kiinni, niin, tant ara rum. On arojen eläin, hevonen, se näkee vaaran merkit lauman reaktioista, vauhkoontumisen ensiaskeleet, yksi sivuun. Se saa, luvan pillastua. kin. Hevosella on. Kaksi ylimääräistä yläraajaa, oikea ja vasen, sekä otsa joka kohta. Vähintään yksi kuiskaaja korvan takana, jouhet kuuluvat tuulelle. Lähtien. Laidun virtaa kevyesti aaltoillen, kesyyntyminen on. Kaksi askelta sivuun suunnasta. Kaksi.

9 kommenttia:

Reijo Valta kirjoitti...

Kaksi suunnasta sivuun. Askelta kaksi. Kesyyntyy, aaltoilee kevyesti, virtaa laidun lähtien tuulelle. Jouhet takana korvan, kuiskaa, kohta joka otsan sekä ylimääräisen yläraajan saa oikealle ja vasemmalle. On hevonen. Ei pillastu, sivuun ensiaskeleet, miettii vauhkoontuisiko, reaktioita lauman merkille panee. Vaaran näkee, eläin arojen, rum ara tant. Niin kiinni pitää.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Ilmaista käännöspalvelua. Jee.

Reijo Valta kirjoitti...

oli niin lähtevä, etten voinut kiusauta vastustaa.

atsia Mli.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Olet aina tervetullut kääntelemään tekstejäni, Reijo.

isopeikko kirjoitti...

Peikko luki ja melkein ymmärsi. Ymmärämättömyydestä huolimatta se näki mitä tapahtui, kuvina.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Se ettei ymmärrä on usein aika hedelmällinen tila, Peikko. Enemmän tilaa ajatuksille. Kun maailmassa pitää kuitenkin ymmärtää niin kauheasti ja kokoajan niin voi olla rentouttavaa välillä kun ei ymmärrä tai melkein ymmärtää muttei ihan.

isopeikko kirjoitti...

Ja hedelmät on hyvejä :)

Kutuharju kirjoitti...

Joo, tykkään proosarunoista jotka jättää mielikuville tilaa tulla ja mennä. Eka mielikuva oli hevosen kesyttämisen vertautuminen sanojen kesyttämiseen, sanat ei pysy ihan kurissa, tekevät kivoja sivuloikkia välillä...
Miten sun blogi vaati tässä muutamalla yrityksellä rekisteröintiä..? Siksi en tullut kommentoimaan, kun mä en kyl rekisteröidy mihinkään ;)

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Enpä tiedä miten mun blogi on sellasta mennyt tekemään. Olen mielestäni asetukset säätänyt niin, että kommentointi onnistuu keneltä vaan, myös anonyymeiltä. Siis jos tästä blogista puhut - muut olen ainakin toistaiseksi salasanasulkenut kun en niitä kirjoita mutten henno lopullisesti poistaakaan. Mutta hyvä kun kommentointi nyt näyttää kuitenkin onnistuneen!