keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Syömässä kaikki on toisin

Syömän valtakunta sijaitsee Lauttasaarenmeressä sijaitsevalla pienellä saarella, sen pienimmällä kivellä. Syömää ei ole vielä merkitty mihinkään karttoihin, joten tien löytäminen sinne on lähinnä sattumankauppaa.

Sattumankaupan voimin sinne myös eksyi eräs tutkimusretkikunta. Sen alkuperäinen määränpää oli Minneva, mutta sitä ei koskaan saavutettu, sillä Lauttasaarenmeren merivirrat ovat tunnetusti voimakkaita ja äksyjä ja vievät tutkimusretkeilijät helposti kurssista sivuun.

Tällä kertaa tutkimusretkikunta, joka oli lastannut laivansa rommilla, viskillä, hapankaalilla, sardiinivoileivillä, runebergintortuilla (ym. leivoksilla), köysillä, kiikareilla sekä ukuleleillä karautti laivansa Lauttasaarenmeren siihen saareen, jossa Syömä sijaitsee, ja sattumoisin juuri siihen kiveen, jossa Syömä tarkalleenottaen sijaitsee.

(Jatkuu.)

6 kommenttia:

erikeeper kirjoitti...

Yhtenä alkuperäisen Minnevan retkikunnan jäsenenä olen pettynyt ettemme vieläkään tavoittaneet Minnevaa. Kuitenkin minua suuresti lohduttaa Syömän valtiosaaren löytyminen. Se on retkikunnalle suuri saavutus vaikka onnenkantamoinen.

Tänä iltana juhlimme ystäviemme kanssa! Tanssimme Syömän kansallistansseja sekä laulamme yhdessä leivosten kanssa.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Kyllä se Minnevakin varmaan löytyy. Mutta ei se määränpää vaan se matka! Ja se sääressä läpättävä kulkurin sydän! Ja ne matkaeväät!

Olli-Pekka Uusitalo kirjoitti...

Hyvää työtä Eleanor!

Tämän kunniaksi en voi muuta kuin viheltää Syömän kansallislaulun. Teen sen hartaudella ja huulet, ainakin melkein, synkassa.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Kiitos Oopee!

Syömän kansallislaulua kannattaa aina vihellellä, koska kaikki huolet kaikkoavat samantien. Syömän alkuperäisasukkaat eivät muuten koskaan vihellä huulet synkassa - kuten olet varmasti huomannut!

Kutuharju kirjoitti...

Ja minä naksutan kielelläni Ukko Nooan vaikka se on silkkaa plagiointia Timo Parvelan yhdestä Ella-kirjasta, ja toivon samalla että nuo nälkäisen näköiset syömäläiset eivät syö mua suihinsaaaaaaaaaaaaaa.......

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Ei ne syö, Kutuharju. Ne ei ymmärrä ranskalaisten herkkujen päälle:-) (Mutta ehkä ne oppii, ole varuillasi!)